Welkom op het strand…
Door: Antonie
Blijf op de hoogte en volg Antonie
16 Augustus 2007 | Indonesië, Sentani
Neem een snorkelset mee, en je kunt uren drijven en liggen kijken naar de mooiste koraalriffen ter wereld. Alsof je in een groot tropisch aquarium rondzwemt. Maar dit is echt. Ik heb ze gezien, de oranje met zwart en wit gestreepte visjes, die in een of andere film schijnen voor te komen. Felblauwe vissen, zwart met witte vlekken, felblauwe zeesterren, echt verbazingwekkend. We kennen God uit de natuur en de heilige Schrift. En toch zijn er verschillen. Het is alsof de Hand van God hier tastbaar aanwezig is.
Onderweg veel gezien van de jungle rond Sentani. Overal bananenbomen, palmbomen, ananasstruiken, en ga zo maar door.
Gisteren was een easy day. Door het vele in en uitstappen, wisselingen tussen warm en minder warm, heb ik een beetje verkoudheid opgelopen, en dat is hier direct goed te merken. Vandaag zal ook wel niet veel dingen in petto hebben, omdat ik op dit moment alleen in het huisje zit. Jan-Kees is gistermorgen richting Vanimo gegaan, het eerste dorp in Papua-Nieuw Guinea, wat behoort tot Australië. Hij moest een nieuw visum hebben, en daarvoor moet je een nacht het land uit. Vandaar dat ik op dit moment alleen thuis ben.
Deze week is een belangrijke week voor Indonesië. Aanstaande vrijdag viert Indonesië Independence Day, de nationale onhafhankelijkheidsdag. Voor de geschiedeniskenners: Indonesië hoorde bij Nederland, tot 62 jaar geleden. Om een lang verhaal kort te maken: Onder druk van de Verenigde Staten gaf Nederland het bestuur over Indonesië op, en werd het onhafhankelijk.
Er gaan geruchten dat er aanstaande zondag op het vliegveld hier iets gaat gebeuren. Wat is mij niet duidelijk, maar het leger heeft alarmfase 1 uitgeroepen, de hoogste alarmfase. Nogmaals: het zijn allemaal geruchten. Daarom is het beter om als Nederlander op Independence Day en het weekend erna niet naar de grote steden te gaan, eigenlijk alleen naar het zwembad, en voor de rest gewoon thuis op de kampong te blijven. Ter vergelijking: Het voelt alsof er Duitsers op de nationale dodenherdenking zijn.
Dit keer niet zo’n heel lang bericht, maar ik voel me niet zo erg lekker. Ik denk dat ik nog maar es even naar bed ga. Over anderhalf uur heb ik weer taalles, dan zal ik wel weer een beetje fitter zijn.
Vanuit een regenachtig en klam Sentani een hartelijke groet.
16 Augustus 2007 - 05:53
Aria :
Antonie,
Wat een prachtige foto's en wat een prachtig verhaal. Zou zo in het vliegtuig stappen om er 1 dag te kijken :p Hopelijk ben je gauw weer beter!En veel succes met je taallessen. Een hartelijke groet ook van Siemen. -
16 Augustus 2007 - 07:19
Mieneke:
Ehm...is het nog wel veilig om zaterdag uit het vliegtuig te stappen :-) Vanimo gaan wij ook nog wel een keer zien als ons echte visum afkomt, zo kom je nog eens ergens... Sterkte verder en tot zaterdag! -
16 Augustus 2007 - 07:31
Janske:
Wow wat is de natuur mooi!!! Geniet ervan!! Sterkte en beterschap verder!! -
16 Augustus 2007 - 08:17
Bert & Josien:
Hé Antonie,
We zitten nu met H & K (+ W) aan de koffie om zo naar Dierenpark Wissel te gaan.
We lazen dat je wat last had van verkoudheid: wellicht is de shag daar te goedkoop.
We zeiden net tegen Harm: wat een mooie foto's: jammer dat het zo duur is om eens even langs te komen.
Gisteravond was het boegsprietlopen in de haven. Via breman.net kun je de foto's zien (blijf je wat op de hoogte van het reilen en zeilen in Gaellemuun).
Het gaat je goed ... tot lezen.
De bolletjes
16 Augustus 2007 - 09:12
Jan En Gerrie Sterk:
Antonie,
Ik was met het kerkblad bezig en zag jou weblog adres en dacht eens even kijken wat heb je al veel gezien in die korte tijd het lijkt me daar wel erg mooi op dat strand.
de hartelijke groeten en een fijne tijd daar.
we hopen nog meer van je te lezen. -
16 Augustus 2007 - 17:17
Gerdien:
Selamat malam Antonie,
Super... Ik vond de stranden in Schotland al helemaal geweldig, maar die van Papua zijn toch ook ontzettend mooi!! Zeg uhh kan Oikonomos niet even een vliegticket voor mij regelen? Dan kom ik op je verjaardag ;).
Die verkoudheid kan ook best komen doordat er daar andere stoffen in de lucht zitten. Daar had ik ook last van in Hongarije...
Het heeft hier de hele dag zo'n beetje geregend, en als het niet regende, scheen de zon heel fel. Verder hele dag wel bewolkt met stukken blauwe lucht. Echt Nederlands zeg maar.
Gister ben ik met mijn kakak lakilaki en schoonzus naar de Ikea in Amersfoort geweest. Onder andere ontbeten voor een euro... Heel leuk! We hebben meteen je rugtas bij Mieneke afgegeven en bij de fam. v. Schothorst op Emelaar langs geweest.
Nou, beterschap! Doe maar lekker Papuaans/piano/rustig aan.
Groeten, Gerdien -
16 Augustus 2007 - 19:53
Albert En Gera:
WOUW wat gaaf de witte stranden!
hele mooie foto's joh!
we zullen volgende week je berichten wel missen! we gaan op vakantie, maar we gaan na de vakantie alles bekijken!
succes volgende week!!
doe rustig aan.
Albert en Gera -
16 Augustus 2007 - 20:28
Oom Henk En Tante Ri:
Dag Antonie,
We zullen proberen je belevenissen op je site te volgen.Wat een nieuwe indrukken doe je op. De beschrijving van de natuur was prachtig! Beterschap, en in alles het goede toegewenst. Hartelijke groeten van ons allemaal. -
18 Augustus 2007 - 10:06
Niek:
mooie fotos geweldig -
18 Augustus 2007 - 21:04
Ouders Van Jan-Kees:
Beste Antonie,
Van Jan-Kees ontvingen we je web-logadres. Erg informatief, leuk om te lezen en mooie foto's!
Een hartelijke groet, ook aan Jan-Kees.